Gotfred Witthøft Skjødeberg

Jeg hedder Gotfred Witthøft Skjødeberg, jeg er 40 år, bor i København med min hustru, samt vores datter på 11 år og søn på 14 år. Jeg har altid følt glæde ved at være aktiv, det øger ganske enkelt din livskvalitet, det kan kalibrere dit nervesystem og give fornyet overskud, bringe fællesskab og nye venskaber ind i livet. Jeg er ikke et sekund i tvivl – det ligger i menneskets natur at bevæge sig!

Min interesse for løb startede tilbage i folkeskolen, der var ingen løbeklub i min landsby, der gik jeg i stedet til gymnastik og fodbold, hvilket jeg også var glad for. På efterskolen løb jeg min første maraton på under 3 timer, og min idrætslærer gav mig en klap på skulderen. Derefter blev jeg ret inspireret af sportsfolk, som kunne gennemføre en ironman, jeg mærkede herved for alvor på egen krop, at man kan meget mere fysisk og mentalt end man går og tror. For nogle år tilbage hørte jeg om ultraløb, jeg så dokumentarfilm fra de store bjerg-, ørken- og asfaltløb, og så var jeg solgt.

Jeg døjede på det tidspunkt med en grim rygskade, og måtte bygge min form op helt fra bunden med en god portion tålmodighed. I efteråret 2018 løb jeg efter flere års ufrivillig pause et trailmarathon som blev startskuddet til det jeg i dag kalder for mit løbeeventur. Her blev jeg tilfældigvis introduceret for løbeklubben Trail & Pandelygtesjov, som jeg stille og roligt begyndte at løbe mere sammen med.

I 2019 byggede jeg lag på, jeg løb bl.a. min første 50 miles. Jeg fortsatte med at bygge på i 2020, hvor jeg løb min første 100 miles. Samme år deltog jeg i Great Dane Backyard og Big Dogs Backyard Satellite, hvor jeg løb 32 runder og 214 km. I 2021 tog jeg på eventyr, som førte mig til pyrenæerne i Val d’Aran 100 miles og alperne til Tor130 – tot dret. Det krævede til tider en ekstraordinær indsats at flytte mit ene ben foran det andet, jeg havde den følelse, at jeg bare ikke ville have det skulle stoppe, jeg ville have alt den storslået og fantastiske natur med, som jeg var omgivet af og det lykkedes.

Jeg er kommet godt i gang med 2022, januar bød på trailløbet GUUTfun65+, februar var en ren træningsmåned, marts blev brugt i hyggeligt selskab med hhv. Great Dane Backyard – 31 runder og TRUT100 – TroldeUltraTrail, hvor vi så Thomas Dambos glemte kæmper.

Hvorfor vil jeg være med i Charity7Summits?

Foreningen tager et seriøst favntag om at fremme fællesskabet i bevægelse for alle – syge som raske, små som store. Alle har ret til et aktiv liv gennem leg og bevægelse. Det har stor indflydelse på vores sundhed og helbred. C7S gør en stor forskel med deres direkte kontakt med andre børn og voksne via deres fysiske aktiviteter og ikke mindst det vigtige arbejde med indsamling til Legeheltene, der hvert år hjælper indlagte børn rundt på landets hospitaler med at få glæde, bevægelse og leg ind i hverdagen. Jeg hørte om C7S via trail- og ultraløb, jeg har dyb respekt for stifter Casper Larsen og foreningens initiativ og vedholdende arbejde – det er total godt gået. Jeg ønsker at spille en aktiv rolle, give en hånd med i foreningsarbejdet, samt gennem mine løb forhåbentlig inspirere børn og voksne til at løbe, forfølge sine drømme, og ikke give op.

Hvorfor Klubambassadør?

Samtidig er det en mulighed for mig, som klubambassadør i Charity7Summits at samle ind til Legeheltene, som er startet op af børneulykkesfonden. Initiativet Legeheltene arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn mellem 1-14 år, der hvert år indlægges i Danmark. Alle børn har ret til et liv med aktiv leg og bevægelse. Det gælder også børn, der er ramt af sygdom. Derfor håber jeg giga meget, at du vil støtte op om mine indsamlinger i fremtiden, da alle børn fortjener at have leg, bevægelse. motion og socialsamvær i deres hverdag.

Mine Indsamlinger

Kronborg Backyard Ultra 2022 = 3.012 Kr.