Hvem er jeg?

Jeg hedder Casper Thusholt Larsen og er født den 17 august 1984. Jeg bor i Svinninge, nær Holbæk på Vestsjælland og bor i hus sammen med min kone Dina og vores to børn Filippa og Villads. Dina og jeg købte huset tilbage i 2006, og vi har gennem årene renoveret det, fra kælder til kvist. Til daglig arbejder jeg hos enzymgiganten Novozymes. Jeg er ansat i afdelingen SCO, som ligger i Kalundborg og der har jeg med færdigvarerne at gøre.

Da jeg var yngre spillede jeg håndbold på højt plan, og var med i ligatruppen i TMS Ringsted. Dengang var jeg meget fokuseret på håndbolden, men jeg havde stadigvæk drømmen om det ekstreme i baghovedet. Jeg kom desværre ud for en masse skader, som gjorde at jeg måtte stoppe min håndboldkarriere.

I 2012 ramte en arbejdsulykke mig, som resulterede i at jeg ikke kunne arbejde i næsten tre år og krævede fire operationer. Hård træning, viljestyrke og masser af gåpåmod hver dag, har gjort at jeg er nået til et punkt, hvor jeg kan træne for fuld styrke igen. Jeg er derfor begyndt at løbe en masse Trail- og Ultraløb og træner i gennemsnit 20 timer om ugen, når det passer ind med familien. Træningen indebærer bl.a. løb, vandring, styrke- og coretræning, samt lidt klatring i Holbæk Klatreklub eller på klatrevæggen derhjemme . Men vigtigst af alt, så laver jeg en masse stabiliseringstræning, for at undgå flere skader.

Målet er løbende at være i så god form som muligt, og op til et løb eller en ekspedition vil jeg forsøge at få formen til at toppe.

Jeg vil derfor gerne opfylde drømmen, som jeg altid har haft. Jeg har altid elsket det ekstreme og vil derfor gerne prøve mig selv af, i måske det mest ekstreme man kan forestille sig. Nemlig bestigningen af Seven Summits: Aconcagua, Denali, Mount Elbrus, Mount Vinson, Kosciuszko, Kilimanjaro og ikke mindst verdens højeste bjerg Mount Everest. Seven Summits, er de 7 højeste bjerge på de 7 kontinenter.

Mit ynglingsted Vejrhøj – Geopark Odsherred

Jeg begyndte derfor jagten på The7Summits i februar 2018, hvor jeg rejste til Afrika for at bestige Kilimanjaro, som er Afrikas højeste bjerg. En bestigning som jeg lykkedes med og dermed fik jeg min første Summit af de 7. Forinden havde jeg startet mit bjergeventyr, med at bestige Nordafrikas højeste bjerg Toubkal i januar 2018. Jeg kan nu ikke undvære friluftslivet og turene i bjergene, det giver mig så meget ekstra og fungerer samtidig som ren mindfulness for mig.

Jeg hørte om Legeheltene, i forbindelse med forberedelserne til min rejse til Rusland i juni 2019, hvor jeg skulle bestige Europas højeste bjerg Elbrus, der er 5.642 m højt. Jeg tænkte med det samme, at her var der en oplagt mulighed for at give noget videre. Jeg kunne her kombinere min drøm om det ekstreme og samtidig samle penge ind, til fordel for børn på danske hospitaler. Hermed opstod ideen til #Charity7Summits, som støtter Børneulykkesfondens initiativ Legeheltene.

Jeg mener, at alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse. Det gælder også børn, der er ramt af sygdom. Hvert år indlægges ca. 60.000 børn i Danmark, og jeg vil gerne være med til at give de indlagte børn en mere aktiv hverdag med plads til leg og bevægelse.

Min familie har altid støttet mig i alt hvad jeg tidligere har haft af projekter. I dette projekt har Dina og jeg sammen sat os ned og snakket det hele igennem. For at #Charity7Summits skal blive en mulighed, skal min familie og venner støtte op omkring det. Der vil nemlig være mange dage, hvor jeg ikke er hjemme. Dina er alene hjemme med børnene, familien og vennerne hjælper til og drømmen er begyndt at tage fart. Jeg har fået den fulde opbakning, som jeg er evig taknemmelig for.

Nepal 2019

For at dette kan blive en realitet har jeg valgt at stifte foreningen #Charity7Summits. En forening med en bestyrelse, dette giver en mulighed for at samle et stærkt team omkring mig og #Charity7Summits. Jeg ønsker at det skal være muligt for andre at blive en del af projektet, samt udleve deres drøm og vi sammen kan gøre en forskel for danske børn. Man vil blive en del af teamet hvor man kan bidrage med at promovere #Charity7Summits, søge sponsorater, tage med på rejserne, hjælpe familien hjemme, være en aktiv hjælp til arrangementer mv. Ved at samle en forening med mange gode kræfter og kompetencer, kan vi sammen hjælpe langt flere børn.