Venskab & Samarbejde med Jakob Urth

Selvfølgelig Jakob Urth!

Det er ingen hemmelighed, at jeg i længere tid, var på udkig efter hvem der kunne være et godt match, i forhold til mine drømme og mål.

Jakob Urth var klart en af dem.

Jeg har fulgt Jakob og hans firma Urth Adventures nøje siden jeg startede min drøm med Charity7Summits. Samtidig havde jeg og hele Danmark fulgt Jakobs Everest forsøg foran tv-skærmen tilbage i 2018 og vigtigst af alt så virkede Jakob meget positiv overfor mig og mit projekt Charity7Summits når vi snakkede sammen.

Det var lige præcis en person som Jakob og et firma som Urth-Adventures, som jeg ledte efter – et ligeværdigt samarbejde, hvor begge parter bidrager med hver sine kræfter, ideer og kompetencer, og hvor det kan mærkes at vi begge vil det 200%. Dette kunne jeg hurtigt mærke på Jakob, at vi havde samme holdning og derfor faldt snakken hurtigt på at samarbejde og et venskab begyndte stille roligt. Man når aldrig i mål, hvis man ikke samarbejder, og for mig er det det vigtigste i hele Charity7Summits, projektet er så stort at jeg på ingen måde selv kan gennemføre det og samtidig køre en forening på fuld tid ved siden af.

Derfor var jeg ekstra begejstret for at Jakob og hans firma Urth Adventures ville samarbejde med mig.

Jeg er samtidig overbevist om, at Jakob og jeg er et godt match, lige som vi er det med Charity7Summits og Urth Adventures. Med Jakobs erfaring og viden, så har jeg fået den bedste mentor man kan tænke sig og Jakob en han kan stole 200% på.

Hvem er Jakob Urth?

Bjergbestiger, Guide, Foredragsholder, Forfatter og Eventyrer.

Født i 1976 og gennem mere end 25 år har Jakob Urth dyrket sin passion for bjerge og er i dag, Danmarks mest aktive og succesfulde bjergbestiger/guide.

I de sidste 17 år har Jakob Urth arbejdet som turleder/-guide og ekspeditionsleder indenfor adventure-rejser.

BILLEDE FRA URTHADVENTURES.COM

Han har som eneste dansker besteget fire bjerge over 8.000 meter (Gasherbrum II, Shishapangma, Cho Oyu og Mount Everest) – de tre første uden brug af kunstig ilt, samt to af dem som første dansker nogensinde. Derudover har han et utal af henholdsvis 5.000, 6.000 og 7.000 meter toppe på sit klatre CV, ligesom han har deltaget i ekspeditioner over det meste af kloden. #15x Aconcagua (6962m) som guide #10x Elbrus (5642m) som guide #12x Kilimanjaro (5895m) som guide samt adskillige bestigninger af fx Mont Blanc, Mera Peak, Island Peak samt det smukke og ikoniske bjerg Ama Dablam i Nepal og mange flere…..

Dertil har han boet og arbejdet flere år i Grønland. Bl.a. med virksomhedsadministration, turisme, hundeslædeture, klatring og har på ski, syv gange tidligere, guidet krydsninger af Indlandsisen i Sydgrønland.

Han er i dag ejer af Urth-Adventures som er et konsulent- og eventfirma med fokus på skræddersyet bjergbestigning og ekspeditioner. Igennem foredrag og events hjælper og inspirerer Jakob bl.a. virksomheder med “nye tanker“, bedre selvforståelse og effektivisering.

 • Forfatter til bogen “Mod Verdens Tag” En anmelderrost beretning fra bl.a. Mount Everest og livet som guide på godt og ondt, skrevet med humor, indsigt og passion.
 • Aktuel i dokumentaren “Mission Mount Everest” som har været på TV2. (2019)
 • Jakob Urth er medlem af The Adventures Club Of Denmark (Eventyrenes Klub) Medlems NR. 468.

Læs mere på hans hjemmeside www.urthadventures.com

WHAT NEXT?

Jakob har lavet en masse forarbejde og en plan er i gang med at blive udarbejdet og vil være klar senere i 2021. Bjergene er udvalgt, men vi ved ikke hvor vi står i forhold til COVID19, og samtidig skal et stort arbejde i gang med at finde sponsorer, hvilket jeg og resten af Charity7Summits allerede er gået i gang med. Men så snart COVID19 tillader, at vi igen må mødes, så kan jeg og Jakob rigtig planlægge, komme rundt og holde foredrag sammen. Det er vigtigt at vi i fællesskab kommer ud med budskabet, så bredt som muligt og til så mange som muligt. Men når jeg bor i Danmark og Jakob i Norge, så sætter COVID19 lidt begrænsninger for hvad vi kan pt.

Vi har samtidig Legeheltene og Børneulykkesfonden med ind over det hele, da vi skal have indsamling til Legeheltene med på hver eneste tur og arrangement vi har, det har jeg gjort siden jeg startede. Det er vigtigt for mig og Charity7Summits, at vi får dem med ind over alt vi laver, da det er dem som vi skal samle ind til når vi er afsted. Det at kunne hjælpe indlagte børn i Danmark, det betyder alverden for mig og vi er derfor så glade for at det kan lade sig gøre, og at det kan forenes med min store drøm.

De bjerge vi gerne vil bestige er selvfølgelig de resterende bjerge på 7 Summits, men samtidig er Aconcagua et tilbagevendende bjerg hvert år, da det byder på virkelig god højdetræning og et bjerg som presser og udvikler mig enormt meget. Udover det har vi taget udgangspunkt i alpinbjergbestigning, da jeg skal lære ” håndværket” ordenligt, for Jakob skal også kunne stole på mig når vi er på ekspedition sammen. Jeg har sammen med Jakob også lagt vægt på, at vi i Charity7Summits sætter fokus på børn og familier, derfor har vi valgt at få familieture med i vores planlægning med Jakob og Urth Adventures.

Tidshorisont for Charity7Summits / Urth Adventures

2021 – 2024

 • Norge
 • Alperne – Teknisk Alpintræning
 • Carstenzs Pyramid – 100% Eventyr i Papa Ny Guinea
 • Aconcagua – 6.962 Meter – Sydamerika
 • Nepal – 6.000 Meter bestigning
 • Manaslu – 8.000 Meter bestigning i Nepal
 • Alperne – Teknisk Alpintræning
 • Denali – Alaska
 • Mount Vinson – Antarktis
 • Mount Everest – Top Of The World