Lena Thoft Pedersen

Vejrhøj Familie Trail 2020

Jeg hedder Lena Thoft Pedersen og er fra 1985. Jeg bor i Hillerød og arbejder som dyrepasser på Universitets Hospitalet i Taastrup, hvor jeg også er uddannet. Derudover arbejder jeg i Smiley Fitness som OCR instruktør.

Jeg startede min aktive livsform da jeg boede i New Zealand i 2008, men mit løb startede for alvor da jeg boede i Grækenland i 2009. Konkurrencer kom først til nogle år senere i Danmark, hvor jeg der løb flade 10 km løb.

Rainbow Mountain i Peru

I 2015, efter et års løbsfravær pga. arbejdsulykke, blev jeg introduceret til et forhindringsløb (OCR) og jeg blev bidt af det med det samme. Herfra tog det fart med flere internationale mesterskaber rundt i verden, med bedste placering til EM i Holland 2017 hvor jeg vandt bronze i min aldersgruppe. I 2018 begyndte jeg at interessere mig mere og mere for trailløb, som også er en naturlig del af OCR. Distancerne blev øget, og jeg opdagede at de lange ture lå ganske godt til mig.

Interessen faldt også på Spartan Races, som er længere OCR løb i bjerge og spændende trailterræn rundt i verden, med lidt mere overkommelige forhindringer end alm. OCR. Med Spartan har jeg løbet races med venner i England, Skotland, Irland, VM i Grækenland 3 gange, Mellemøsten mesterskab i Dubai, i Oman, Spanien, Italien og Andorra. Min første marathon var i 2019 i Petra, Jordan.

Spartan Andorra 24 Km

Jeg kan ikke deltage i OCR løb på samme niveau mere, med de teknisk krævende forhindringer, hvor du kan komme til skade. En påkørsel af bil i 2018 har medført varige mén, som gør at jeg må justere på mit sportsliv. Her er løb min bedste lindring og jeg er afhængig af at bevæge mig for velvære.

En stor del af mit liv går med at rejse og jeg elsker at kombinere løb og ferie, eller vandring.

Alta Via 1 Dolomitterne i Italien

I januar 2020 besøgte jeg Peru med en 6 dages vandretur med 5.000 højdemeter som toppen og i sommeren 2020 gik jeg 130 km Alta Via i Dolomitterne.

I 2020 har jeg også tilføjet Ultra distancen ved et Spartan løb i Tjekkiet, hvor jeg fik endnu mere mod på de lange løb og Ultraløb, uden forhindringer, skal også testes i 2020.

25 Km Spartan Oman

Jeg træner løb, styrke og OCR I naturen og fitness center. Kører mountainbike, racercykel og rider. I hjemmet tegner og maler jeg.

Hvorfor vil jeg være med i Charity7Summits?

Det virker som det mest naturlige for mig at indgå i foreningen, fordi formålet er at bevæge sig, være social og fremme aktivitet hos mennesker. Jeg kan udleve mine eventyrdrømme, sammen med andre af samme sind, mens vi indsamler til Børneulykkesfondens initiativ Legeheltene, som skaber leg, bevægelse og glæde hos syge børn. Det giver fuldkommen mening for mig, at jeg kan være med til at hjælpe andre, og samtidig gøre noget godt for mig selv. Mine egne oplevelser med hvad sygdom/skader og motion dertil kan gøre, motiverer mig yderligere. 

Laguna 69 Huascaran i Peru

Hvorfor klubambassadør?

Jeg ønsker at gøre det ekstra, at samle ind til Legeheltene i forbindelse med mine kommende eventyr, løb og udfordringer rundt i verden. Jeg ønsker også at sprede det gode budskab om foreningen og Legeheltene, og her er ambassadør en fantastisk mulighed. 

Spartan 28 Km Sparta Grækenland

 

Alta Via 1 Dolomitterne i Italien

Mine Indsamlinger

Dolomiti Extreme Trail 55 Km 2021