Den 10. april 2019 tog jeg til Nepal på en ekspedition arrangeret af Kipling Travel, målet var at bestige bjerget Island Peak på 6.189 meter. Inden afrejse havde jeg ikke opdaget at vi skulle på akklimatiseringstur på Nangkartshang Peak på 5.073 meter eller rettere forstået det korrekt. En glædelig overraskelse og fedt at få muligheden for at kunne få en top mere på cv’et, hvis altså jeg gennemførte turen.

Turen til Nangkartshang Peak var ikke særlig lang og kun en dagstur, idet vi startede akklimatiseringsturen søndag den 21 april, da vi forlod Pheriche i 4.342 meters højde. Et sted vi havde overnattet en enkelt nat. Et virkelig imponerende sted og meget flot tehus. Selve byen så rigtig hyggelig ud og i godt vejr, kunne man se direkte til Cho Oyu. Bjerget er på hele 8.188 meter og jeg var solgt på stedet. Jeg kan kun drømme om, at jeg en kommer til at bestige dette flotte bjerg.

Vi forlod Pheriche tidlig søndag morgen kl. 08:00, da vi skulle nå og tjekke ind i vores nye tehus i byen Dingboche i 4.410 meters højde. På vej til Dingboche, var vi så heldige at få et helt igennem fantastisk syn af både Nuptse og Lhotse. Lhotse er et af de bjerge jeg også drømmer om, at jeg en dag kan stå på toppen af. Et helt igennem fantastisk bjerg. På billedet kan I se sydvæggen, en hidtil ubesteget væg som en ekspedition forsøger sig på her i 2019.

Efter ca. 2 timer og 30 min nåede vi Dingboche og her fik vi vores allerførste syn af bjerget vi var kommet til Nepal for at bestige, nemlig Island Peak. Jeg husker det tydeligt, vi blev alle ellevilde og blev kun endnu mere spændte på de kommende dages strabadser inden vores topforsøg.

Kort inden middagstid var vi klar til at gå mod toppen af Nangkartshang Peak i 5.073 meters højde. En tur der var forventet ville tage 3-4 timer og en højdestigning på lidt over 600 meter.

Turen startede rigtig godt og alle var glade og tilfredse, men stille roligt blev vi alle mere og mere stille. Folk begyndte at fokusere og koncentrere sig lidt mere end tidligere, men alligevel havde vi en fest. En time fra toppen blev vi delt i to grupper, og endte med at gå med meget lidt mellemrum. Efter ca. 3 timer 30 minutter kom toppen til syne og jeg blev glad, faktisk rigtig glad. Jeg blev specielt ramt på selvtilliden og glæden ved at stå deroppe, det er bare en fed følelse hver gang. Elsker den følelse af at stå deroppe og have nået sit mål og nu første top, hvor jeg kunne tage Legeheltene med.

Efter godt 15 minutter på toppen, var det tid til vi skulle ned igen. På toppen var jeg overraskede, over hvor godt jeg faktisk havde det og følte mig ovenpå. Så turen ned gik stærkt sammen med de andre og jeg havde masser af overskud til at fjolle rundt og presse lidt mere fart ind. Vi ville gerne ned alle sammen, da det efterhånden var blevet en meget lang dag. Vi var ca. 1 time og 20 minutter om at komme ned.

BUM BUM. Så blev jeg lige pludselig ramt og fik det dårligt, højden havde spillet mig et puds. Jeg havde mistet overskuddet og havde ikke lyst til noget, havde det bare dårligt. Da jeg kom ned gik jeg derfor på værelset, efter en halv time kom Martin vores guide og han kunne godt se jeg var ramt, han fortalte mig at alle var ramt. Det er mærkeligt, hvordan man kan flyve rundt og efterfølgende få følelsen af at være ramt af et godstog. Det er det jeg syntes der er det fede ved bjergene, man kan aldrig vide sig sikker på hvordan det går. Det kan skifte så hurtigt. Det skal man bare forberede sig på hver eneste gang man er afsted og derfor er det mentale så vigtigt.

Da maden lidt senere blev serveret havde jeg ikke lyst til noget som helst og spiste intet. Jeg fokuserede på at drikke en masse i stedet og kun spise det jeg rent faktisk havde lyst til, noget jeg har lært af de Ultraløb jeg har deltaget i. Tving ikke noget ned man ikke har lyst til, spis eller drik det man har lyst til ellers kan det hurtigt komme op igen, det har jeg lært af erfaring.

En helt igennem fantastisk dag var overstået. En dag jeg lærte en masse af og en dag der gjorde jeg troede positivt på den kommende top-dag til Island Peak. I løbet af aftenen var jeg klar igen og kunne derfor spise en sen aftensmad. Der viste jeg, at jeg havde gjort det rigtige i at lytte til min krop da jeg kom ned igen og ikke tvinge noget i mig som jeg ikke havde lyst til.

Nangkortshang Peak 5.073 Meter – Done Deal.