Løbsberetning:

Forord:

Fredag d. 11/5-18 var dagen, hvor jeg skulle løbe mit første 100 miles. Det blev på Bornholm med hele 6600 højdemeter, inden min start var min længste distance 80 km, som i øvrigt også var løbet på Bornholm, Salomon Hammertrail Winter Edition. Salomon Hammer Trail havde stået på min ønskeliste lige siden jeg startede med at løbe trail tilbage i juni 2017, og endelig følte jeg mig klar til løbet, løbet som også giver 6 ITRA point.

Løbet:

Løbet startede fredag kl. 10 og starten gik rigtig godt. Jeg lagde mig ind på en 4. plads og holdt et fornuftigt tempo. Vi startede ud med en prolog på 4 km, som var to runder rundt om Hammersøen, efterfulgt af første lange runde på 26 km, som vi så skulle igennem 6 gange. Jeg havde forventet en liter vand per runde, fordelt i to 500 ml dunke, hvor den ene var blandet med Tailwind​ Energi, samt 1-2 SaltStick​ og havde kun ekstra energi med som reserve. Jeg havde planlagt en sesambolle med Nutella​, samt en smoothie i depotet + hvad løbet nu ellers diskede op med. Jeg havde planlagt dette, da jeg tidligere har haft problemer med min mave, ved forkert indtagelse af energi.  

Efter første runde var løbet, havde jeg rundet de første 30 km i tiden 3:20 og følte det hele kørte, som det skulle, men kort ude på anden runde blev jeg lidt svimmel og rundtosset. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg simpelthen havde drukket for lidt, og indtaget for lidt energi, så det fik jeg hurtigt rettet op på, og så følte jeg mig godt kørende igen.

Efter anden runde, havde jeg rundet de første 56 km og havde masser af overskud. Jeg havde løbet anden runde noget langsommere end første, i tiden 3:49,43 og lå stadigvæk på en 4. plads, som jeg så småt begyndte at fokusere på, at jeg ville prøve at holde. Det skal samtidig siges at ruten var fantastisk smuk og havde det hele, som jeg mener et trail løb skal have. I hoveddepotet havde jeg min familie og min kammerat Stefan, som støtte og opbakning og de gjorde det formidabelt, uden dem ville det aldrig være gået.  

Tredje runde startede også godt, jeg følte også overskud på denne runde, og havde ikke taget min pandelampe med, da det skulle motivere mig til at nå ind i depotet inden mørket faldt på. Jeg nåede akkurat ind, inden mørket faldt på, og besluttede mig for at spise lidt pasta, da der var aftensmad i depotet. Om det var en klog beslutning ved jeg ikke helt, for kort inde på fjerde runde følte jeg mig tung i maven og mit hoved stoppede helt med at fungere og min første rigtige krise var en realitet. Jeg begyndte at gå mere og mere, og hver gang jeg stod stille faldt jeg nærmest i søvn og kunne ikke komme væk fra det. På det tidspunkt begyndte jeg at tænke på, om jeg ville kunne gennemføre løbet. Jeg vidste på forhånd, at hvis sådan en krise kom, skulle jeg forsøge at forblive positiv, for efter min tur på Kilimanjaro ved jeg, at kroppen næsten kan klare alt, hvis bare hovedet tillader det. Efter jeg havde gået selv i ca. 90 min, kom der en løber op bagfra, som jeg begyndte at følges med og han motiverede mig rigtig meget og havde erfaring med disse løb. Efter vi havde fulgtes en times tid, følte jeg overskud igen, og fik snakket lidt med min løbemakker og blev enig med ham om at jeg skulle give det en chance igen. Så jeg forsøgte at sætte tempoet op og indhente noget af det fortabte. Jeg følte overskud igen og jeg afsluttede 4. runde i den hidtil langsomste tid på 5:53,59.

Jeg gik derfor i gang med 5. runde med en positiv holdning og troede jeg nok skulle komme igennem den. Jeg mærkede hurtigt, at jeg begyndte at være træt, men ikke noget med at jeg var bange for ikke at komme igennem løbet, for jeg vidste nu, at jeg hele tiden skulle holde pulsen og hovedet oppe, så jeg undgik at blive for træt og få de store kriser. Under 5. runde, fik jeg samtidig tid til at tænke over hvad det egentlig var, at jeg var i gang med at fuldføre og begyndte så småt at blive glad og en smule overrumplet, da jeg har villet opnå denne milepæl lige siden jeg startede med at løbe trail. 5. runde løb jeg i tiden 5:20,26 og løb dermed hurtigere end 4. runde med min kæmpe krise. Efter min krise på 4. runde fandt jeg aldrig tempoet, som jeg havde på de første 3 runder, og det er en erfaring jeg tager med mig, så jeg kan forbedre mig der til næste lange løb.  

Sjette og sidste omgang, og det var nu morgen, og ikke noget mørke mere, og jeg havde kun et fokus og det var at jeg ville beholde min 4. plads som jeg havde besiddet under hele løbet. Så jeg pressede mig det jeg nu kunne, selvom jeg var træt og havde ondt i kroppen. Jeg løb hele sidste runde alene, men i mellemdepotet blev jeg mødt af min familie og Stefan, det var en meget positiv overraskelse og gav mig klart ekstra energi. Mine børn, deres onkel og min mor var der dog ikke, de løb nemlig børneløb, tilbage i mål området og kunne derfor ikke være der. Efter en kort snak med dem i depotet, begav jeg mig ud på de sidste 10 km, nu med fornyet energi. Endelig så jeg mål området, og blev så glad, nu vidste jeg at jeg ville gennemføre mit første 100 miles. Da jeg kom i mål, løb mine børn mig i møde og løb sammen med mig ind over målstregen, det var en fantastisk følelse. Jeg var træt og brugt. Min sidste omgang løb jeg i tiden 4:56,28 og den samlede tid blev derfor 27:25,14 og en samlet 4. plads.

Ruten:

Jeg synes at ruten var rigtig god, den havde lidt af det hele og var teknisk krævende. Specielt da kroppen var træt og man skulle hoppe rundt nede på stenene ved stranden.

Højdemeterne gjorde også ruten til min klart hårdeste indtil nu, men samtidig synes jeg at højdemeterne var godt fordelt ud og derfor blev man ikke fuldstændig smadret hver gang man mødte dem.

Jeg kunne specielt godt lide der hvor ruten bliver teknisk og man ikke bare kan gå/løbe op af bakkerne, men man rent faktisk skal bruge armene til hjælp. Jeg tænker nemlig, at det er noget jeg helt klart kommer til at prøve i udlandet en dag.

Det ærgerlige ved ruten er, at det er et rundeløb og man ikke kan løbe fra A til B, men det er nok utopi at tro, at det kan lade sig gøre i Danmark, med sådan en lang distance.

Rutemarkering:

Rutemarkeringen var til dels rigtig god, der var lige i starten, hvor den ikke spillede helt som den skulle, der var nogen dyr som havde fjernet flagene og vi ledte efter ruten i 5 minutters tid. Men ud over det, synes jeg den var markeret rigtig flot og jeg havde ingen yderligere problemer. Men igen efter første omgang kender man lidt ruten og så løber man ikke forkert.

Det er første gang jeg løber om natten og jeg er overrasket over, hvor nemt det egentlig er, at se alle de reflekser på flagene. Engang imellem kan dyrenes øjne godt drille og reflektere i lyset, men de er jo ligesom en del af naturen.

Flot markering!

Depot:

Der var et hoveddepot og et lille depot ude på ruten og jeg synes det var alt rigeligt. Hoveddepotet spillede virkelig, det er første depot, som jeg har oplevet med så mange forskellige ting i og med aftensmad, da mørket faldt på. Fedt man også kunne have sine ting der, så man hele tiden kunne skifte og fylde op uden besvær og møde sin familie og venner hver gang.

Det lille depot, havde det nødvendigste. Der var drikkelse og noget nemt at spise og det var alt rigeligt, når du alligevel er derude, så behøver man kun det vigtigste, så opholder man sig heller ikke for længe i depotet hver gang.

Medalje:

Jeg synes ikke der var noget specielt over medaljen, men et minde uden lige, da dette er mit første 100 miles løb og +100 km løb. Man kunne godt have gjort mere ud af medaljen ved sådan et stort løb, det må næsten betegnes som Danmarks største løb. Men det vejer lidt op med, at man samtidig får et bæltespænde, hvis man kan løbe under den pågældende tid, som kræves.

Dette er utvivlsomt, en medalje som betyder meget for mig. Længste distance, hårdeste løb indtil nu, så fedt med et dejligt minde.

Konklusion:

Jeg synes Salomon Hammertrail har gjort et godt stykke arbejde, og leveret et godt setup og en flot rute, som vi rigtig kunne nyde.

Depotet var helt i top, vi havde vores en stol og plads. Samt manglede der intet mad, energi eller drikkelse og så var der Cola. Ideen med at have et mellemdepot fungerede rigtig godt og jeg udnyttede det fuldt ud.

Rutemarkeringen var ok, men enkelte steder kunne den godt forbedres og det var specielt på markerne, hvor fårene gik. De havde nemlig en tendens til at fjerne markeringen, og så kunne man godt fare vild.

En ting jeg synes var ærgerligt, det var da jeg kom i mål. Der havde Salomon Hammertrail crew travl med løbere fra andre distancer. Så jeg stod to minutter i mål, før det gik op for dem, at en 100 miles løber var kommet i mål. Det mener jeg kunne gøres meget bedre.

En fantastisk ting var helt klart, at de havde valgt at lave børneløb. Elsker så meget når man gør noget for vores børn. Løbet var gratis, der var medalje og Buff til alle børn. Godt gået.

Samtidig vil jeg slutte af med at takke Salomon Hammer Trail for mit første 100 miles løb, et godt arrangement og en virkelig flot rute. Løbet vil jeg anbefale til andre, men det er et meget dyrt løb, da det ikke er billigt og komme til Bornholm.

Hvad har jeg lært:

Dette løb har givet mig en masse bekræftelse i, at det jeg hidtil har gjort, har været noget af det rigtige og at jeg har været seriøs med mit projekt, siden jeg startede. Jeg føler jeg har fået en masse erfaringer med herfra, især hvad jeg skal arbejde endnu mere med. Specielt natten må jeg ikke gå ned igen på samme måde, men hvordan træner jeg lige det? Det må jeg kigge nærmere på og blive klogere på, men i bund og grund handler det nok om mental træning. Jeg vil fortsætte som jeg hidtil har gjort, med at få gode råd fra andre løbere, som jeg også har gjort op til dette løb. Havde jeg ikke taget imod disse råd, så var det nok ikke gået som det gjorde. Jeg vil samtidig fortsætte med at være seriøs omkring min træning, da det klart vil gøre mig til en stærkere løber med tiden. Jeg er endnu engang blevet bekræftet i, hvor meget opbakningen fra familie, venner og alle andre der følger med i mit projekt betyder. I de hårde perioder er det jer jeg tænker på, og jer der får mig igennem. – TAK!

Udstyrsliste:

Sko:

Salomon Sense Escape

Salomon Sonic Pro

Strømper:

Compressport ProRacing Socks Run

Compressport Full Socks Compression 3D Dots Effect

Tøj:

Run Compression Short (Compressport)

Running Shorts (Compressport)

3D Thermo Ultralight Korte Ærmer 45G (Compressport)

Trail Runningshirt V2 (Compressport)

Compressport Svedbånd

Udstyr:

Salomon S/LAB Sense 2

2 X Salomon 500 ml Drikkedunk

Black Diamond Icon 500 Lumen (Pandelampe)

Komperdell Vandrestave

Salomon Kasket

Energi:

Tailwind

Snickers

Energi/mad fra depot