Løbsberetning 27-01-2018

 

Forord:
Lørdag d. 27-01-18 var dagen, hvor jeg skulle løbe mit første 50 miles. Det var på klippeøen Bornholm med ca. 3000 højdemeter, inden min start var min længste distance 50 km. Salomon Hammer Trail Winter Edition havde stået på min trænings listen lige siden jeg startede med at løbe trail tilbage i juni 2017, og endelig følte jeg mig klar til løbet, løbet som giver 4 ITRA point.
Jeg var taget derhen sammen med min gode ven Stefan, hans firma Priemebyg sponsorer mig samtidig. Vi havde en helt fantastisk tur og hyggede max, fredag aften stod den også på EM Håndbold hvor Danmark spillede. De tabte desværre.

Løbet:
Løbet startede lørdag morgen meget tidligt og starten gik rigtig godt. Jeg synes alt spillede som det skulle, spiste og drak som jeg skulle og hyggede mg med løbet. Jeg vil sige det var lidt andet end jeg hidtil havde prøvet og jeg kan godt forstå det bliver kaldt klippeøen, specielt de steder vi løb Vi skulle løbe runder, så vi samlet ville ramme 80 km og derfor var en runde ca. 27 km. Jeg havde forventet en liter vand per runde, fordelt i to 500 ml dunke, hvor den ene var blandet med Energi, samt 1-2 SaltStick, Gel​ og havde kun ekstra energi med som reserve
Efter første runde var løbet, var jeg godt tilfreds og synes selv det gik rigtig godt og jeg var begyndt at følges med fantastisk løber ved navn Emil, som jeg havde mødt ude i sporet. Vi pressede hinanden og hjalp hinanden til at holde et fornuftigt tempo.

Efter anden runde, sagde Emil jeg bare skulle løbe hvis jeg havde kræfterne til det. Han følte sig ikke for godt kørende og sagde benene ikke var til mere og løb derfor lidt roligere. Jeg løb afsted, men kort ude på sidste omgang fik jeg det dårligt og kastede op og måtte ud i krattet, det var mega irriterende da jeg ellers synes det hel gik som det skulle. Efter kort tid, kom Emil derfor forbi mig og jeg prøvede og følge med. Men det kunne jeg ikke, da jeg prøvede måtte jeg endnu engang ud i krattet og jeg kæmpede virkelig. Jeg havde nu fundet ud af hvad ultraløb er, det er op- og nedture hele tiden og det er hovedet som bestemmer. Det var super dejligt at have Stefan med, han opmuntrede mig hver gang jeg så ham og han kørte rundt på ruten for at heppe mig i gang. Respekt til ham for dette, det hjalp mig virkelig.

Endelig kom mål og jeg fik mit bæltespænde som var mit mål, tiden jeg skulle under for at få mit bæltespænde var 11 timer og 15 min. og jeg løb i tiden 10 timer og 53 min, så det var helt perfekt og meget tilfredsstillende, taget mine kriser i betragtning. Vi kunne samtidig nå færgen hjem senere på aften, eller jeg skulle skynde mig i bad og så afsted. Det havde også været planen for starten, men tiden blev lidt tættere end først antaget, men jeg kunne komme hjem og være der når mine børn vågnede søndag morgen.

Ruten:
Jeg synes at ruten var rigtig god, den havde lidt af det hele og var teknisk krævende. Specielt da kroppen var træt og man skulle hoppe rundt nede på stenene ved stranden.
Højdemeterne gjorde også ruten til min klart hårdeste indtil nu, men samtidig synes jeg at højdemeterne var godt fordelt ud og derfor blev man ikke fuldstændig smadret hver gang man mødte dem.

Jeg kunne specielt godt lide der hvor ruten bliver teknisk og man ikke bare kan gå/løbe op af bakkerne, men man rent faktisk skal bruge armene til hjælp. Jeg tænker nemlig, at det er noget jeg helt klart kommer til at prøve i udlandet en dag.

Rutemarkering:
Rutemarkeringen var god, selvfølgelig var der enkelte steder, hvor den ikke spillede helt som den skulle. Men ud over det, synes jeg den var markeret rigtig flot og jeg havde ingen yderligere problemer. Men igen efter første omgang kender man lidt ruten og så løber man ikke forkert.
Flot markering!

Depot:
Der var et hoveddepot og et lille depot ude på ruten og jeg synes det var alt rigeligt. Hoveddepotet var rigtig godt, det bedste depot jeg hidtil har oplevet, med mange forskellige ting i og med aftensmad, da mørket faldt på. Fedt man også kunne have sine ting der, så man hele tiden kunne skifte og fylde op uden besvær og møde sin familie og venner hver gang.

Det lille depot, havde det nødvendigste. Der var drikkelse og noget nemt at spise og det var alt rigeligt, når du alligevel er derude, så behøver man kun det vigtigste, så opholder man sig heller ikke for længe i depotet hver gang.

Medalje:
Jeg synes ikke der var noget specielt over medaljen. Man kunne godt have gjort mere ud af medaljen ved sådan et stort løb, som det er når det er Salmon Hammertrail som er med i det. Men det vejer lidt op med, at man samtidig får et bæltespænde, hvis man kan løbe under den pågældende tid, som kræves.

Konklusion:
Jeg synes Salomon Hammertrail Winter Edition har gjort et godt stykke arbejde, og leveret et godt set up og en flot rute, som vi rigtig kunne nyde. DM i kort spillede også rigtig godt og tillykke til alle deltagerne og ikke mindst vinderne.

Depotet var rigtig godt, vi havde vores egen stol og plads. Samt manglede der ingen mad, energi eller drikkelse og så var der Cola Ideen med at have et mellemdepot fungerede rigtig godt og jeg udnyttede det fuldt ud.

Rutemarkeringen var ok, men enkelte steder kunne den godt forbedres og det var specielt på markerne, hvor fårene gik. De havde nemlig en tendens til at fjerne markeringen, og så kunne man godt fare vild.

Hvad har jeg lært:
Dette løb har givet mig en masse bekræftelse i, at det jeg hidtil har gjort, har været noget af det rigtige og at jeg har været seriøs med mit projekt, siden jeg startede. Jeg føler jeg har fået en masse erfaringer med herfra, især hvad jeg skal arbejde endnu mere med. Jeg vil fortsætte som jeg hidtil har gjort, med at få gode råd fra andre løbere, som jeg også har gjort op til dette løb. Havde jeg ikke taget imod disse råd, så var det nok ikke gået som det gjorde. Jeg vil samtidig fortsætte med at være seriøs omkring min træning, da det klart vil gøre mig til en stærkere løber med tiden. Jeg er endnu engang blevet bekræftet i, hvor meget opbakningen fra familie, venner og alle andre der følger med i mit projekt betyder. I de hårde perioder er det jer jeg tænker på, og jer der får mig igennem. – TAK!

Udstyrsliste:

Sko:
Salomon Sense Escape
Salomon Sonic Pro

Strømper:
Compressport ProRacing Socks Run
Compressport Full Socks Compression 3D Dots Effect

Tøj:
Run Compression Short (Compressport)
Running Shorts (Compressport)
3D Thermo Ultralight Korte Ærmer 45G (Compressport)
Trail Runningshirt V2 (Compressport)
Compressport Svedbånd

Udstyr:
Salomon S/LAB Sense 2
2 X Salomon 500 ml Drikkedunk
Black Diamond Icon 500 Lumen (Pandelampe)
Komperdell Vandrestave
Salomon Kasket

Energi:
Tailwind
Snickers
Energi/mad fra depot